logo

AfdrukkenE-mail

SUCCESVOLLE EMBALLAGE-ACTIE AH BROUWHORST VOOR STICHTING SAMENGAAN.

Mede dankzij de vele klanten van AH Brouwhorst te Brouwhuis, die bereid waren hun emballage-geld te schenken aan onze stichting, kon er een bedrag van maar liefst 80,55 Euro worden bijgeschreven op de rekening van stichting SamenGaan. Uiteraard bedanken wij ook Albert Heijn Brouwhorst, die deze actie mogelijk maakte. 

 

Op de foto overhandigt supermarktmanager Daan Mestrum de enveloppe met inhoud, t.w. Euro 80,55 aan Gerry Eijkelenboom.

 

AfdrukkenE-mail

Persbericht – 12 mei 2017

Stichting SamenGaan gaat eindelijk wonen!

Vandaag is voor de Stichting SamenGaan een belangrijke dag aangebroken: Samen met WoCom wordt gestart met de bouw van 15 nieuwe appartementen in Brandevoort, voor evenzoveel jong volwassenen.

Stichting SamenGaan is een initiatief van ouders met kinderen met een stoornis in het autistisch spectrum (ASS). De stichting heeft als doelstelling voor de jong volwassen kinderen zelfstandig wonen te realiseren met daarbij de voor hen noodzakelijke begeleiding. Hierbij denken ouders zelf na over de toekomstige woon- en zorgsituatie voor hun kind en willen daarin zelf de regie voeren. De  benodigde zorg kan hierdoor zeer efficient worden aangeboden.

Jongeren met een ASS diagnose en een normaal verstandelijk niveau functioneren veelal zoals andere leeftijdsgenoten, maar op verschillende gebieden hebben zij begeleiding en ondersteuning nodig: op de organisatie van alledaagse zaken zoals het huis opgeruimd houden, financiële administratie, omgaan met instanties, het stellen van prioriteiten, werk, kortom zaken waar structuur voor nodig is. Hun beperking zorgt er ook voor dat zij moeite hebben met het aangaan en onderhouden van sociale contacten.

SamenGaan is al 10 jaar bezig met het ouderinitiatief. In deze 10 jaar is men, naast planvorming voor de bouw, bezig geweest om samenhang in de groep toekomstige bewoners te realiseren, iets wat in hun gewone omgeving soms met veel problemen gepaard gaat. Door gezamenlijk activiteiten te organiseren is het onderling vertrouwen langzaam gegroeid en hebben de kinderen elkaar leren kennen en vertrouwen, als basis en voorwaarde voor samen wonen. Door de ouders en de begeleiders is veel tijd geïnvesteerd om daar een succes van te maken.

Voorzitter Willian Groenen: “Ik kan u verzekeren dat ik, ondanks de stevige vertragingen die de bouw opgelopen heeft, namens alle ouders en toekomstige bewoners spreek als ik u vertel dat we ongelofelijk blij zijn dat WoCom nu eindelijk kan starten met de bouw. Dit is voor onze kinderen extra van belang, omdat zij, vanwege hun beperking, slecht overweg kunnen met veranderingen in plannen en de daaraan gekoppelde onzekerheden. We zijn erg blij dat onze kinderen kunnen wonen in een mooie omgeving als Brandevoort. Onze kinderen hebben dezelfde wensen en dromen als alle andere kinderen en jongvolwassenen. We gaan ervan uit dat ze hier hun wensen en dromen kunnen laten uitkomen.”

AfdrukkenE-mail

nieuwsbrief

Nieuwsbrief nr. 1

De eerste nieuwsbrief van Stichting SamenGaan is uit. In een jaar waarin meer ‘eerste’ feiten voor onze stichting plaats gaan vinden of al hebben plaatsgevonden. Zoals de eerste ontwerpen van ons appartementencomplex of de eerste steen die mogelijk binnenkort gelegd gaat worden.

Het is de bedoeling om middels deze nieuwsbrief periodiek eenieder op de hoogte te houden van belangrijk nieuws, leuke weetjes en de laatste ontwikkelingen binnen ons ouderinitiatief.

Veel leesplezier gewenst!

AfdrukkenE-mail

Zorgboog, ORO, SamenGaan en WoCom starten samenwerking

Vier maatschappelijke organisaties bekrachtigden vandaag, woensdag 19 februari, hun samenwerking in Blok 25. De Zorgboog, ORO, Stichting SamenGaan en woningcorporatie woCom zullen dit jaar samen invulling gaan geven aan een bijzonder nieuwbouwplan in De Veste, het hart van Brandevoort in Helmond. Gezamenlijk gaan zij gevarieerde woningen bouwen voor speciale bewoners.

Zelfstandig wonen, het liefst zo lang mogelijk in een vertrouwde omgeving, dat is een wens van veel mensen. Het nieuwbouwplan Blok 25 biedt jonge en oudere bewoners een heerlijke woonomgeving, met alle voorzieningen binnen handbereik. In de toekomst wonen hier mensen met en zonder beperking naast en met elkaar.

“Naast de 20 woningen die wij als woning-corporatie hier realiseren,” vertelt WoCom-directeur Kees Strik, “bestaat het nieuwbouwplan namelijk uit verschillende woonvoorzieningen. Zo gaat ORO er 24 mensen met een verstandelijke beperking huisvesten en realiseert De Zorgboog een woonvoorziening voor 28 mensen met een psychogeriatrische beperking. Stichting SamenGaan maakt de cirkel rond door 14 jongvolwassenen met een autisme spectrum stoornis te begeleiden bij hun eerste stap tot zelfstandig wonen. Ook een gemeenschappelijke ruimte maakt deel uit van hun invulling.”

Blok 25 wordt een bijzonder nieuwbouwplan dat er voor zorgt dat iedereen, dus ook mensen die leven met een beperking, volwaardig deel kan uitmaken van de samenleving. Komend jaar worden de plannen verder ontwikkeld om in 2015 te kunnen starten met de realisatie.

Bron: woningcorporatie woCom

 Blok25 0

 

Blok25 1

AfdrukkenE-mail

Meer artikelen...

Meer Informatie

Heeft u belangstelling mee te doen aan ons ouderinitiatief of wilt u meer informatie?

Informatie over voorwaarden waaraan (toekomstige) bewoners dienen te voldoen is te lezen in het bewonersprofiel.

Contactadres

Frans Meulemeesters
De Wilgen 46
5427 TP  Boekel

Bekijk de realisatie van onze woningen

 

Voorgevel klein

Fotogalerij Laan Door De Veste

NSGK

Statuten gedeponeerd bij de Kamer van Koophandel Eindhoven onder nummer 17214475.

Fiscaal nummer 818735958.  In bezit van ANBI status.

E-mailDit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Copyright © 2017 Stichting SamenGaan

Anbi